söndag 26 september 2010

Nu är den här.......

Mumsiga äpplen i ett fint tråg
på riktigt,hösten alltså,och alla våra äpplen dunsar i backen dagarna i ända.
Så nu är det dags att ta fram recepten på äppelmos,paj,muffins,kakor m.m.
Vi har ett på en snabb och lätt äppelkaka som är mycket god.
Den tar 30 min.( inkl.gräddning) att göra och räcker till många.
Du behöver:
1 stort syrligt äpple(eller 2-3 små)
1 1/2 dl. mjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 dl. socker
1 1/2 dl. gräddmjölk(alltså grädde + mjölk)
1 msk. smör till järnet
1/2 dl.ströbröd
2 msk. socker
ca 2 tsk kanel
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader.Blanda mjöletoch bakpulvret i en bunke.
2. Vispa ägget och sockret( 1 dl.)
3. Blanda ner mjölblandningen i äggvispen och tillsätt gräddmjölken.
4. Smöra en stekpanna och strö ströbröd i pannan.
5. Häll smeten i pannan och tryck ner skalade äppelklyftor runtom.
6. Strö socker och kanel över kakan och grädda i ugnen ca 20 min.
Servera med lättvispad grädde
Det går alldeles utmärkt att byta ut gräddmjölken till laktosfria
produkter om det behövs.
Vi ses på mässan nästa helg 1-3 okt.om inte...,så på bloggen.
Hälsningar Hasse och Yvonne.

1 kommentar:

  1. Det där lät ju hur smaskigt som helst tar du med en bit till mig på mässan!
    Kram Lena

    SvaraRadera